Fakta og historie

 • Facts and History
 • 80 år med innovasjon

  Pionerproduktet

  Ekspansjonsventilen var det aller første produktet til Danfoss, og grunnleggeren Mads Clausen utviklet den tidlig på 1930-tallet. Produktet ble lansert på markedet i 1933, og i dag selges femte generasjon av ventilen over hele verden. Den bidrar til å holde maten fersk og bygninger kjølige i forskjellige kjølesystemer og klimaanlegg. Vi er nå en av verdens ledende produsenter av ekspansjonsventiler.

  Komfort for familier

  I 1940-årene var vi blant de første firmaene i verden til å konstruere en radiatortermostat, slik at huseiere kunne styre temperaturen i stuene sine og unngå energisløsing. De første masseproduserte termostatene ble lansert i 1952.

  Fersk mat

  Takket være hermetiske kompressorer i ny og kompakt utførelse, forutså Danfoss-grunnleggeren Mads Clausen at alle husholdninger ville ha sitt eget kjøleskap. De første kompressorene ble solgt på lisens i 1952, men etterspørselen var så sterk at vi begynte å utvikle og selge våre egne kompressorer fra 1956.

  Energisparing i stor skala

  I 1968 ble vi den første bedriften i verden til å masseprodusere frekvensomformere. Produktet regulerte hastigheten til elektriske motorer ved å justere frekvensen. I dag produserer vi rundt én million VLT®-frekvensomformere i året, og de sparer mellom 15 og 40 % av energien.

  Oppbygging av verden

  I begynnelsen av 1960-årene startet vi med hydraulikk og begynte å produsere en roterende motor på lisens for bruk i jordbruks- og byggmaskiner. Siden den gangen har hydraulikkproduktene våre bidratt til bedre levevilkår for verdens voksende befolkning, og i dag utgjør hydraulikk omtrent en tredjedel av virksomheten til Danfoss.

Vær sosial Delta

Vil du delta sosialt?

Bli kjent med oss og delta i diskusjonen