En liten landsby har stor og positiv innvirkning på klimaet

Den lille tyske landsbyen Großbardorf produserer elektrisk kraft fra fotovoltaiske solcellepaneler og et biogassanlegg. Overskuddskraft blir solgt. Takket være teknologien til Danfoss kan overskuddsvarme fra kraftverket brukes til oppvarming og varmtvann.

— 16. april 2015 Av Danfoss

Großbardorf i Unterfranken viser hvordan små samfunn kan oppnå store ting. Landsbyen med 950 innbyggere har sitt eget biogassanlegg, som drives av gårdbrukere i området. Elektrisk kraft produseres i et kraftverk basert på kogenerasjon av varme og strøm (CHP). Sammen med elektrisiteten fra et stort fotovoltaisk solcellesystem gir dette landsbyen fire ganger mer kraft enn den bruker selv, og den kan derfor selge overskuddskraft.

Overskuddsvarme fra kogenerasjonen av varme og elektrisk kraft ved biogassanlegget lagres i et 6 km langt fjernvarmenett og varmer opp skolen, rådhuset, barnehagen, kirken, presteboligen og flere enn 110 husstander på en miljøvennlig måte. Danfoss' teknologi brukes til å levere termisk energi fra varmenettet til de enkelte kundene. 150 stasjoner fra Danfoss er koblet sammen og sørger for optimal og effektiv varmedistribusjon, med energibesparelser på opptil 15 %. 

På denne måten skaper Danfoss bedre energieffektivitet, som resulterer i lavere utslipp av CO2. Kundene får samtidig et mer behagelig bomiljø og lavere kostnader.

 

Vær sosial Delta

Vil du delta sosialt?

Bli kjent med oss og delta i diskusjonen