Robust og effektiv i tøffe omgivelser

Gremo er en svensk skogsmaskinprodusent som gikk med på å teste hydraulikkteknologi fra Danfoss på lastbæreren som brukes til å samle, laste opp og lesse av tømmer i skogen. Et år etter har produktiviteten økt og drivstofforbruket gått ned.

— 30. mars 2015 Av Danfoss

Når lastbæreren Gremo 1050 brøyter seg vei gjennom de svenske skogene, kan føreren av skogsmaskinen glede seg over jevnere og mer presis kranhåndtering, et nesten vibrasjonsfritt førerhus og mer pålitelig drift.

Etter et år med testing av proporsjonalventilen PVX, som er en ny hydraulisk ventilløsning fra Danfoss, er konklusjonen fra den svenske maskinprodusenten klar: Produktiviteten har økt og drivstofforbruket har gått ned.

Ventilen regulerer bevegelsene til kranen ved hjelp av hydraulisk flyt og trykk. Den har patentbeskyttede integrerte sensorer og programvareteknologi, og den har enestående presisjon, rask responstid og innstillinger som kan justeres på et øyeblikk.

I tillegg til 6000 timer med testing i svenske skoger, har Danfoss gjennomført en rekke sammenlignende tester. Erfarne maskinoperatører har kjørt tester på lastbærere som først ble utstyrt med en konvensjonell ventil, og deretter med en PVX-ventil. Testene viser at føreren er i stand til å samle, laste opp og lesse av 16 prosent mer tømmer på tilhengeren med 25 prosent lavere drivstofforbruk.

Når man skal forvalte Sveriges 28 millioner hektar med skog, har slike egenskaper kun verdi hvis de også er robuste. Lastbærerne må tåle det tøffe arbeidsmiljøet de blir utsatt for. Når operatøren er alene i skogen, må han kunne stole på at maskinen gjør jobben sin og klarer turen tilbake, selv når en teknisk feil inntreffer. Hardførheten til den nye hydrauliske løsningen er bevist ved at ventilen har blitt testet i alle slags ekstreme driftsmiljøer, og tilbakemeldingene fra maskinoperatørene er positive.

 

Vær sosial Delta

Vil du delta sosialt?

Bli kjent med oss og delta i diskusjonen